sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Kasvispasta täynnä makua

Selailin viime keväänä aikani kuluksi eri tv-kanavia ja vastaan tuli ohjelma, jonka nimi oli Soppa365. Ohjelman nimi ei kuulostanut houkuttelevalta, mutta jokin jaksossa herätti huomioni, ja onneksi niin. Jakson aiheena oli marinoitu kasvispasta, joka päätyi heti samalla viikolla kokeiluun. Pastaruoat ovat meillä, ja varmaankin melko monella muullakin se vaihtoehto, jota syödään, kun ei jaksa tehdä mitään monimutkaista ja aikaa vievää. Tämän pastaruoan tekemiseen kuluu aikaa noin 20 minuuttia, ja sen käyttäminen kyllä kannattaa.

pasta kasvis

Meillä ei käytetä tavallista keltasipulia, joten korvasin sen paprikalla. Paprikan voi siis vaihtaa yhteen punasipuliin, joka lohkotaan. Pastana olen yleensä käyttänyt tuorepastaa, mutta myös spaghetti toimii varmasti hyvin.

"Tavallisesta" kasvispastasta tämä eroaa marinadilla. Alkuperäinen ohje neuvoo käyttämään balsamicoa tai viinietikkaa. Kaapistani löytyi vaalea balsamietikka, ja se on toiminut hyvin. Marinadista tulee balsamietikan ansiosta makeahko, mutta soijakastike ja suola tasapainottavat sitä hyvin. Olenkin välillä käyttänyt tätä marinadia muiden ruokien lisukekasvisten maustamiseen. 


Kasvispasta

neljälle

1 kesäkurpitsa
1 paprika
noin 300 g kirsikkatomaatteja
300 g spaghettia tai 
1-2 pkt (á 250 g) tuorepastaa
1 rkl suolaa
2 mozzarellapalloa

Marinadi:
½ dl öljyä
1-2 rkl soijakastiketta
2 rkl balsamicoa tai balsamiviinietikkaa
½-1 tl suolaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pilko kesäkurpitsa ja paprika samankokoisiksi kuutioiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Nostele kasvikset pellille ja paahda 15 minuuttia.

Laita pastalle vesi kiehumaan ja lisää sinne ruokalusikallinen suolaa. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita sillä välin marinadin ainekset kulhossa. Kaada paahtuneet kasvikset marinadiin.

Valuta pasta ja sekoita yhteen marinoitujen kasvisten ja marinadiliemen kanssa. Viimeistele repimällä mozzarella pastan joukkoon.

mozzarella pasta

mozzarella pasta

Ps. Tämä maistuu myös kasvisruokaa vieroksuville :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Valmiiseen pöytään
Maira Gall